Realizacija projekta

Ideja projekta i realizacija

U mjestu Matulji, iznad ,,stare Opatijske dame”, smjestilo se novo naselje Bermach Residences s 11 obiteljskih kuća s bazenom i privatnom okućnicom, a mi smo dobili priliku i uredili kompletan interijer u jednoj od njih.

Kako se radi o novogradnji, arhitektura je bila gotova, a koncept prostorija za obitelj s djecom odlično zamišljen te ga kao takvog nismo ni mijenjali. Slaganje oko stila uređenja s investitorima dogodilo se iz prve. Sa samog ulaza vizualni se dojam pretače u interijer koji pomalo podsjeća na kuće iz američkih filmova o kojima vjerujem da svi ponekad sanjamo.

Izabrali smo neutralne tople palete boja s mekim naglascima u boji zlata, koji se isprepliću s nježno zelenom i plavom paletom boja. Luksuzna mramorna tekstura keramike u nježnoj krem nijansi krasi cijelu kuću - raskošno stubište i četiri kupaonice koje se izmjenjuju u kombinaciji s crnim mramorom i terrazzo uzorkom. Kao rezultat, dobili smo svijetli i profinjeni interijer u klasičnom stilu.

U prostoru dnevnog boravka, kuhinje i blagovaonice stropna su polja vizualno naglasila pozicije blagovaonice i dnevnog boravka koje smo u formi okvira prenijeli na podove izrađene od snažne crne keramike te ih smjestili oko kuhinjskog otoka i na podestima stubišta.

Kuća je opremljena modernim komadima namještaja, ali sav ostali namještaj izveden je u klasičnom stilu i to sve prema našim nacrtima. Tako su se u kompletnom interijeru pojavili visoki stropni vijenci i zidne štukature s minimalnim detaljima koji nisu stvorili ,,disonancu” s ostalim, modernijim unutarnjim rješenjima, već skladno koegzistiraju s namještajem u cijelom prostoru.

Rasvjeta u interijeru se skladno nadopunjuje i naglašava sve bitne elemente, a funkciju podiže na jedan drugi nivo.

Projekt